Om mig


Sedan 1985 har jag huvudsakligen arbetat med hälsofrågor, framför allt "hälsa som egenvårdsmetod". Innehållet har jag sökt i Tai Chi Chuan, Qigong, Yoga,  och Zenmeditation. Jag bedriver kurser i Örebro med omnejd. Sedan början av 1990- talet bedriver jag också kurser vid Grövelsjöns Fjällstation. Jag har också medverkat som lärare vid 3-årig vidareutbildning i kognitiv beteendeterapi vid Umeå Universitet i ämnet uppmärksamhetsmeditation, numera kallas det mindfulness.

Balans, helhet, närvaro och frihet är den grund som genomsyrar mitt arbete med människor.

Wu Wei är ett centralt begrepp i kinesisk filosofi och betyder "flöda som vatten", "icke göra" eller "se till att du får saker och ting gjorda, utan att anstränga dig". Därför kallas min verksamhet Wu Wei - flöda som vatten.

Människan är ett självläkande system. Det betyder att kropp och själ strävar efter att läka sig själv när störningar uppstår och att kroppen alltid arbetar efter principen "det bästa för helheten".


Det du och jag behöver göra är att skapa förutsättningar för kroppens inre visdom. Balans mellan vila och aktivitet, närvaro och uppmärksamhet, lyssna på våra inre signaler, hitta vår kraft och energi, njutning och glädje och inte minst få den inspiration så att våra liv fortsätter i kraft och energi efter en kurs.


Tyngdpunkten i det praktiska arbetet är avspänning, andning och uppmärksamhet. När detta uppfylls finner vi vår vitala kraft och livsenergi.

...och så en gnutta humor och njutning!

Varmt välkommen!

Lars Zika


Jag finns på Berghammargatan 10 i Örebro.

Ring mig så att du kommer i rätt kurs, och att plats finns.

Ofta telefonsvarare, lämna då telefonnummer och bästa tid när jag kan nå dig, så ringer jag.

Telefonnummer 0723 20 25 01,

Mail:  info snabel-a larszika.se

© IT-tankar 2024